- See more at: https://jepunmari2.blogspot.com/p/cara-tukar.html#sthash.PrrPdanp.dpuf Chenta Syahiera: February 2015

27 Feb 2015

Salam Dari UMSKAL

Posted by scha syahiera at 13:10 0 comments
Assalamualaikum w.b.t :)

Dah hampir seminggu meninggalkan semenanjung, bermukim di negeri di bawah bayu ini. Ya Allah, hati berat, jiwa penuh dengan kerinduan. Hanya mampu bersabar dan terus bersabar, terkadang menghamburkan tangisan di kala sujud. Biar Allah SWT menitipkan rindu ini kepada mereka insan yang terlalu aku rindui.

Abang Khalish, Adik Khasyi...
Tiada kata yang mampu umi coretkan di sini melainkan kata-kata rindu kepada kamu berdua sayang. Umi dah tak boleh mandikan, cuci pakaian, memberi minum dan sebagainya kerana jarak yang terpisah ini amat jauh. Sayang, umi hanya berharap kamu sihat-sihat dan tiada apa-apa masalah di sana. Umi percaya Tok Umi dan Tok Aba will take care of you sebaik-baiknya. Itukan janji mereka, kan?

Encik Suami...
Sungguh berat dugaan kehidupan kita. I means, in our family. But, i just respect how you make it easy. Thanks for always being here, i means, beside me when i need someone to cry and laugh together. Please pray for me, i want to success like others people too.

I meet a lot of people with various habit and attitude here(UMSKAL). Yaya, so far, i'm happy with the kakak-kakak senior who are really nice and most important, they always make me smile and also laugh. At least, it's ease my sadness. Kak Wani, Kak Mira, Kak Ayu, Kak Tia then two chinese girl and i dont know what her name. Opsss, sorry ya.

I dah kenal hampir semua tempat shopping here but it's not like in Kuantan actually although Labuan ialah pusat kewangan antarabangsa, it's just like Gambang I think. Kat sini banyak kedai-kedai cina dan shopping mart. Bukan shopping complex like ECM, MegaMall or Kuantan Parade. I dah search homestay for you to stay if you want to come here with Ibu dan Abah, InshaaAllah, i'll ask my senior to arrange everything about it.

Abang, apa yang I bangga kat sini, semua rumah dorang besar-besar. I dont know how they build it but honestly, paling kecik pun sebesar rumah YB-YB di Terengganu. It's make me waaa, sampai menganga mulut. Dorang kaya-kaya maybe, I think.

Readers...
Sorry a lot because today's entry doesn't have picture. The line here is so slow. I cant upload it.



“When someone loves you, the way they talk about you is different. You feel safe and comfortable.”
 

Chenta Syahiera Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea