- See more at: https://jepunmari2.blogspot.com/p/cara-tukar.html#sthash.PrrPdanp.dpuf Chenta Syahiera: July 2013

10 Jul 2013

Ramadhan Tiba Lagi :)

Posted by scha syahiera at 19:20 0 comments
Hari pertama puasa, fuhhhh... Alhamdulillah.. Ieyra okey-okey je. Mase kat kelas tak rase penat sangat, tapi dahaga je sikit-sikit. Perkara biase kan ?

First time, puasa tanpa family, something different. No my favourite food 'rojak ayam', no favourite drink and most important, no family members that I loved. Ada sedikit rase sedih, tambah-tambah waktu berbuka dan sahur. Dulu, kalau kat umah, mase nak berbuke camni, my grandmum dah membebel suruh hidang makanan kat meja, adik-adik pulak bising berebut pinggan nak makan. Maklum laa, sume kecik lagi. Cehhhh, 'sume', macam ramai laa pulak. Dua orang je kot. Dua orang je kot, tapi, mampu membingitkan keadaan ke tahap maksimum.

Bazar kat sini, tak macam kat kampung Ieyra dulu. Kat sini sume jual makanan-makanan berat. Takde pom kuih-muih. Takde sedikit pom. Alahai, rindu semakin menebal pada kampung halaman. Sebulan je lagi, nanti dah boleh balik kampung. Yahooooo..!!!! Tak sabar betul.


Mase Kat Lab Bio, Sempat Pose Lagi..

Lim Ji Fong, Budak Yang Selalu Ajar Ieyra Cakap Mandarin. Wo I Nie, Ji Fong. :*





My heart is, and always will be, yours.

7 Jul 2013

Life...

Posted by scha syahiera at 00:07 0 comments
Hey, rindu makin membuak-buak kat blog bile hati tak lagi mampu menahan sebuah perasaan yang hakikatnye memang perlu diluahkan. Gadis kecil, yang dulu tak mengenal ape-ape, kini dah melangkau ke alam remaja dan kemudiannya menjadi dewasa. Umi, Abah, Along dah boleh membuat keputusan sendiri berkat didikan Umi dan Abah. Biar kami tak seperti keluarga yang lain, yang penting, kasih Ieyra pada mereka memang tak berbelah bahagi dan tak kan berbelah bahagi.

Tak sampai seminggu pom lagi, bulan Ramadhan akan menjelma. Bulan penuh barakah. Ieyra harap, bulan Ramadhan kali ini, menjadi penanda aras yang terbaik untuk melalui liku-liku kehidupan selepas ini, memandangkan Ieyra dah nak masuk fasa hidup yang baru, bersama orang yang baru dan bakal generasi yang baru.

Air mata menitis lagi bile mengenangkan keluarga yang jauh di sisi, menitis yang kali ke berapa. Ieyra sendiri pom tak tau. What I know, I hope they'll never forget me. Mom, Dad, I'm sorry, I take the decision without telling both of you first. I want to be the best, I will do everything to be in the right way. I hope, both of you will proud with my decision one day, you will smile to me and said, you're so happy to have me as your only one daughter. I want to make sure you're always happy, without thinking my difficulties that I need to go through here.

MR. RIGHT,
One's week to go. I hope you feel what I feel right now. Takkan ada sebarang changes pom dalam kata-kata yang sebelum ni. I'm ready. I'll change myself to be the better one. That's my determination. Thanks for everything, I'm appreciate it. InshaAllah, I'll try my best for being the better one.


Like a flying bird you came into my life. Your love was the strength that let me take the plunge. I didn't think that I would ever be this way but you have changed all things for me.
 

Chenta Syahiera Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea