- See more at: https://jepunmari2.blogspot.com/p/cara-tukar.html#sthash.PrrPdanp.dpuf Chenta Syahiera: June 2013

27 Jun 2013

Matrikulasi

Posted by scha syahiera at 19:44 0 comments
Dah sebulan dah duduk kat Kolej Matrikulasi Pahang ni. Macam-macam yang dah aku lalui, homesick ? Tak kot. Tapi Ieyra rindu family. Tu memang tak dapat dinafikan.

Detik ini, baru Ieyra sedar betapa susah nye nak dapatkan segulung sijil diploma dalam mase 10 bulan. 10 bulan. Bukan setahun, bukan dua tahun. Hanya 10 bulan. Stress ? Memang stress yang teramat sangat. Semua kerja perlu dihantar dalam satu mase. Pernah satu hari, Ieyra kene hantar assignment math, lab report, chemist, biology and physic sekaligus dan hari yang same kami ada test Chemistry. Chemistry pulak tuu. Ya Allah... Memang mase tu rase tekanan yang selama ni Ieyra tak pernah rase.

Sekarang bahang pilihanraya dah makin terase. BTW, Matrik kami akan adakan pilihanraya 29 Jun nanti. So, semua calon sedang sibuk berkempen. Ieyra ? Sibuk ambik gambar orang yang berkempen. Sesuatu yang baru dalam hidup. Dulu kat sekolah, ada mengundi untuk MPP je. MPP je kot. Heee... :D

Roomates ?
Dorang dah maikn rapat dengan Ieyra. Tapi semua dah masuk zon stress sekarang. Semua busy. Kadang-kadang kesian jugak tengok dorang, tapi hakikatnye, Ieyra pom camtu. Walaweiii, Ieyra pom tak tau nak cakap ape. Kami still dapat gelak-gelak, macam sedang bercuti dan bile stress, muke masing-masing memang tak boleh blahhhh... Hahahaha... :)

Second Intake :)
Kawan yang secondary school pom ada yang datang sini. Ramai jugak laa. Fifi, Mirah, Mira, Ila, tah, tak ingat name la pulak. Haha, jahat ? Mane ada. Whatever pom, Ieyra harap, Ieyra pom boleh berjaya macam yang lain.

Pagi tadi, test MUET. MUET. Haha, teacher tu cakap, Ieyra quite good bile bagi idea, point pom berkesan. Tak nervous, tapi elaboration Ieyra tak okey sangat. Tu boleh diimprovekan lagi. Tu teacher yang cakap. Hahaha, Ieyra dah bangga giler mase tuu.

Budak Ni Yang Test MUET Tadi :)

"It was a million tiny little things that, when you added them all up, they meant we were supposed to be together… and I knew it."

 

Chenta Syahiera Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea